Săptămâna 3

Cu siguranta nu voi putea cuprinde paleta complexa de trairi care mi-au fost provocate odata cu vizitarea orasului Berlin. Capitala a Germaniei, orasul ascunde in esenta istoria, duritatea si severitatea regimului trecut, imbinata cu dorinta de afirmare, de iesire din anonimat a tinerilor din zilele noastre.  Zidul Berlinului a fost, cu siguranta, atractia turistica care m-a impresionat cel mai mult, marcand si acum orasul sfasiat in cele doua parti atat de diferite. Probabil ca toti turistii care ajung in Berlin au un singur gand in minte si anume “sa vada zidul”. Manati de curiozitate si de povestile cu cortina de fier, orasul impartit in doua, si impresionanta cadere a zidului, pleaca la drum cu ideea ca vor vedea un zid gigantic ce inca se tine bine pe betoane. Ceea ce nu vor gasi.  Zidul a fost spart  si bucati din el au fost duse in lume prin muzee, galerii, sedii de companii, sedii politice si nu numai. Trebuie sa recunosc ca un sentiment de dezamagire mi-a invadat sufletul odata cu aceasta descoperire, care a fost, insa, eclipsat de intreaga voie buna care m-a cuprins de-a lungul vizitelor. Pot spune ca nu voi uita niciodata experienta traita pe strazile Berlinului, vizitarea Parlamentului German, precum si a Memorialului Holocaustului din Berlin, insulei muzeelor, sau a acvariului unic din interiorul Hotelului Radisson.

Ana Maria Neagu

In Berlin am avut ocazia de a vizita cladirea Parlamentului german, numita Reichstag si Muzeul Holocaustului. Am ramas impresionata de o “Parada a Scotienilor” care se desfasura intr-o piata centrala, apropiata de parlament. Pentru noi, accesul in cladirea parlamentului s-a facut destul de rapid, imediat fiind preluati de catre ghidul nostru, un domn amabil si glumet, greu de uitat. Am ramas impresionata de arhitectura si istoria nu numai a cladirii, ci a Germanilor, avand ocazia de a privi si ceea ce se afla in jurul parlamentului, cu un audio ghid electronic. Oportunitatea de a calca pe pasii Doamnei Angela Merkel, a fost poate unica. Intreaga experienta desfasurata in Berlin a fost impresionanta, cu siguranta un oras care merita revazut.

Alexandra Carla Bobica

In Berlin m-a impresionat in primul rand gradul de civilizatie de pe strada pe care am putut sa-l remarc inca de la primii pasi prin oras. Dintre obiectivele turistice vizitate aici, monumentul Holocaustului a avut cel mai mare impact asupra mea deoarece am putut descoperi multe informatii istorice noi pentru mine la acel moment.

Alexandru Oprea

In Berlin am vizitat Parlamentul Germaniei-Reichstag, Muzeul Holocaustului, Poarta Brandenburg, acvariul SeaLife si alte cateva obiective turistice. Cel mai mult mi-a placut  la acvariu deoarece am vazut foarte multe specii de pesti exotici. Aici, am facut o plimbare de 10 minute cu liftul in interiorul unui bazin imens si am parcurs un labirint de oglinzi in care era destul de greu sa avansezi.
Adrian Oruz
In Berlin, am fost impresionat de cladirea Parlamentului, mai ales de modul in care au fost integrate parti din istoria tarii in aceasta. De exemplu, una dintre cele mai interesante parti din cladirea parlamentului mi s-au parut zidurile unde s-au semnat soldatii rusi. Pe langa aceasta am mai vizitat si galeria “East Side Gallery” care este o galerie de picturi facute chiar pe partea estica a fostului zid al germaniei. Aceasta cuprinde tot felul de opere de arta, de la picturi abstracte la caricaturi sau semnaturi.In Bratislava am vizitat Bratislavský hrad(Bratislava Castle). Acesta este castelul principal din Bratislava, capitala Slovaciei. De aici am avut o priveliste perfecta asupra orasului. In afara de acest castel am vizitat centrul vechi al orasului, care avea o arhitectura interesanta, asemanatoare cu cea intalnita in Germania si Austria.
Andrei Ducu
Castelul Bratislava a fost poate cea mai interesanta atractie, care ne-a oferit “calea de intoarcere spre alte vremuri”. Am ramas impresionata de arhitectura si istoria castelului. O experienta minunata!

Alexandra Carla Bobica

Berlin a fost unul dintre cele mai frumoase orase pe care am reusit sa le vizitam in cele 3 saptamani. Acesta este atat un oras cultural, cat si un oras plin de atractii, cum ar fi acvariul SeaLife, un am putut vedea diferite specii de pesti, care mai de care mai ciudati, dar si frumosi, in felul lor. Muzeul de Istorie pe care l-am vizitat a ramas de asemena o amintire frumoasa, dandu-mi ocazia de a afla si vedea o mare parte din istoria Egiptului, o bogata tara in materie de cultura istorica. De asemenea, tot in Muzeul de Istorie am reusit sa aflu mai multe despre istoria Greciei si Romei antice. Un alt obiectiv turistic important pe care l-am vizitat si a avut un puternic impact asupra mea a fost Memorialul Holocaustului.
Eduard Latcan

 

Bratislava m-a uimit prin aerul calm si primitor cu care am fost intampinati. Aflati la sfarsitul proiectului, linistea si pacea prezente in atmosfera acestui oras ne-au ajutat sa reflectam asupra intregii perioade, precum si sa ne bucuram de frumusetile acestui oras. Este un oras vechi, incarcat de istorie si trairi ascunse pe strazile scoase parca din alt secol, cu obiective turistice de o frumusete inimaginabila. Castelul Bratislava reprezinta un loc medieval, un adevarat monument istoric, arheologic si architectural. Panorama pe care acesta o ofera este extraordinara, putandu-se vedea intreg orasul Bratislava. Plimbandu-ne pe strazile intortocheate ce se reunesc in Centrul Istoric din Bratislava, putem spune ca intr-o singura zi am reusit sa descoperim misterele si secretele acestui oras, sa ii intelegem locuitorii si bineinteles, sa ne bucuram de frumusetile acestuia.

Ana Maria Neagu

Bratislava este un oras istoric minunat. Am avut ocazia de a manca in unul dintre PUB-urile traditionale, fiind clasat pe locul 3 in lume. De asemenea m-am plimbat pe strazile orasului vechi si am vizitat Catedrala Sfantul Martin din Bratislava, care este cea mai veche catedrala din oras, datand din secolul al XI-lea, fiind un simbol al orasului, implicit si criptele acesteia, unde am avut ocazia sa vad oseminte vechi de peste 500 de ani.
Eduard Latcan
In Bratislava am vizitat orasul vechi, Castelul Bratislava si Biserica Incoronarii Mariei Tereza.Mi-a ramas in minte arhitectura cladirilor care e absolut uimitoare.
Adrian Oruz