Săptămâna 2

Studiourile MDR

Turul studiourilor MDR a fost printre preferatele mele. Acesta a inceput cu o prezentare generala a locatiei studiourilor si a cladirilor, iar apoi am intrat in cladirea principala. Am avut ocazia sa vedem pas cu pas crearea emisiunilor si platoul de filmare al unuia dintre cele mai populare filme din Germania. La sfarsitul turului am putut filma o prezentare de stiri, astfel afland cum se face o emisiune. Pot spune ca tot acest tur a fost ceva incredibil.

Latcan Eduard, clasa a X-a C

Clădirea televiziunii MDR

Din punctul meu de vedere cel mai interesant loc vizitat a fost sediul televiziunii din Leipzig. Este o clădire modernă, foarte mare, în care am văzut cum arată totul din spatele camerelor de filmat. Mai întâi am văzut câteva studiouri în care se filmează emisiunile lor și am fost copleșit de numărul de reflectoare și de camere de filmat, mi-am oprit numărătoarea la 300 dar mai aveam de numărat încă cel puțin alte 300. Studioul avea un efect interesant, erau doua ferestre interioare în spatele cărora erau lipite imagini cu lumea exterioară, din punctul nostru din care priveam clar era un fals dar, din punctul din care se filmează se vede foarte real. Turul a continuat cu o plimbare cu liftul până la etajul 19 de unde aveam o priveliște incredibilă asupra orașului si, bineînțeles că am surprins momentul prin multe poze.
Revenind la sol am văzut mai multe studiouri de emisiuni și seriale, am făcut poze cu un green screen in spatele nostru si am fost adăugați în imagini și cea mai inedită experiență, am prezentat un buletin de știri, desigur, nu unul în direct, ci unul înregistrat.
Aceasta vizită ne-a învățat cum se lucrează în spatele camerelor de filmat, pentru a fi livrat telespectatorilor un conținut de calitate.

Petrescu Razvan, clasa a X-a B

Studiourile MDR au fost foarte interesante, aici am avut ocazia sa vad cum arata o companie de televiziune serioasa , sa vad cum arata un studio profesional  si modul de oganizare al firmei . Turul nostru  a inceput cu vizitarea studiourilor si prezentarea unor tehnici folosite in televiziune, ne-a fost prezentat atelierul , garderoba, camera de machiaj si toate celelalte camere ale firmei, iar la sfarsitul turului am avut ocazia de a experimenta cum este sa fi un prezentator  si sa vorbesti in fata unei camere. Totul a fost foarte interesant in special daca esti pasionat de acest domeniu.

Tanase Ionut Ciprian, clasa a X-a A

Vechea primarie a orasului Leipzig

Construita in 1556,intr-un stil renascentist, vechea primarie a orasului Leipzig este una dintrecele mai mari cladiri ce au avut acest statut in Germania. Pozitia turnului ce domina cladirea urmeaza idealul antic al unei “cai de mijloc”. Cea mai importanta piesa a acesteia este holul principal in sine, cel in care aveau loc banchetele. Aceasta are un design interior renascentist, cu seminee frumos ornamentate. Aici se afla de asemenea si multe opere de arta religioasa: Altarul, picturi, sculpturi in lemn, etc. Impresionante sunt insa si camerele cu interiorul vechilor case pariciene. Un alt element de interes este Camera comorii, unde se ajunge insa greu din cauza scarilor inguste. Aceasta este cu siguranta unul dintre cele mai vizitate obiective din tot otasul.

Oruz Adrian, clasa a X-a B

Muzeul cafelei “Coffee Baum”

Coffee Baum este o casa de cafea si muzeu din Leipzig, fiind un monument istoric cultural si de arta, una dintre cele mai vechi astfel de taverne de cafea din Europa si cea mai veche din Germania. Aceasta ofera astazi delicii culinare intr-un ambient rustic. Avand in vedere ca restaurarea si reabilitarea a avut loc intre anii 1991 si 1998, cladirea cu patru etaje este din nou o experienta de neuitat. Aici fiecare dintre numeroasele si confortabilele camere are propria poveste, fiecarui vizitator oferindu-i-se o bucatica de viata din acel moment. Cel mai mult mi-a placut faptul ca am avut ocazia de a ne plimba in liniste prin muzeu, vizualizand exponatele si avand ocazia de a aprofunda multe cunostinte despre istoria cafenelei, dar si a cafelei.

Bobica Carla, clasa a X-a D

,,No Limit Leipzig’’

In opinia mea, aceasta activitate a fost una dintre cele mai distractive si relaxante activitati. Mi-a placut foarte mult faptul ca am avut mai multe optiuni, in asa fel incat toata lumea sa fie multumita, de la foarte usor la foarte greu si destul de diferite. A fost destul de realist acest ,,alpinism,, chiar daca a fost intr-o hala cu inaltimea de 20 de metri, pot spune din experienta deoarece am experimentat si alpinismul adevarat.
Din aceasta activitate am invatat foarte multe lucruri, in primul rand am invatat sa ii respect pe cei care practica aceasta meserie deoarece este o meserie foarte riscanta si foarte dificila si trebuie sa ai foarte mut curaj pentru a practica asemenea sport. Am observant de la instructor cum se face un nod si dupa aceea ne-au pus pe noi sa il dezlegam. Mi-a placut atitudinea instructorilor care au fost draguti  si prietenosi cu noi, ceea ce a facut activitatea sa fie mai interesanta.
In concluzie pot spune ca aceasta activitate a fost foarte relaxanta dupa o saptamana foarte grea.

 Mihai Alexandru, clasa a IX-a C

Sala de alpinism ,,No limits” este foarte interesanta  mai ales daca iti place sportul . Nu trebuie sa fi un alpinist experimentat, nici macar sa mai fi facut acest lucru vreodata. Iti poti alege un traseu de incepator sau daca vrei sa-ti incerci fortele poti alege un traseu mai greu. Poti gasi  o activitate pe placul tau cum ar fi escaladarea fara coarda, sau alte trasee cu reguli interesante cum ar fi escaladarea peretelui  folosind doar mainile sau folosind  ,,pietre” de o singura culoare, de asemenea poti incerca sa-ti mentii echilibrul pe o coarda elastica. Cine nu a mai facut aceasta activitate niciodata ar trebui sa incerce deoarece este foarte distractiva si dupa un timp solicitatnta.

 Tanase Ionut Ciprian, clasa a X-a A

Experienta pe care am trait-o la sala “No Limit” a fost de neuitat. Imi imginam totul ca pe o joaca, dar nu a fost asa. Prima catarare a fost cea mai dificila deoarece, avand si putina frica de inaltime, nu am putut sa urc decat pana la jumatatea traseulu. Dupa putin exercitiu, lasand teama deoparte, am reusit sa ma catar pe toate traseele propuse de instructor. Alpinismul in sala este o activitate ce ajuta la intretinerea corpului dar nu numai, este un sport interesant, atractiv din toate punctele de vedere. Daca aveti ocazia, nu ezitati sa incercati!

 Oruz Adrian, clasa a X-a B

Gradina zoologica din Leipzig

Gradina zoologica din Leipzig este una dintre cele mai moderne din toata Europa. In interiorul gradinii exista o constructie de marimea a aproximativ 2 terenuri de fotbal in care sunt reconstituite conditiile din padurile tropicale din Africa, Asia si America de Sud. In timpul vizitei la gradina zoologica din Leipzig am facut un tur al vechiului continent Gondawana, urmat de o plimbare prin restul gradinii zoologice. Am avut ocazia de a experimenta o simulatie a unei calatorii prin savana si de a vedea in realitate multe animale pe care le vazusem doar la televizor.

Ducu Andrei, clasa a X-a A

Zoo Leipzig

 Vizita la gradina zoologica din Leipzig a fost una reusita, putand sa vizitam intreaga expozitie. Mi-a placut faptul ca ghidul ne-a explicat foarte bine amplasarea fiecarui habitat si modul de viata al animalelor in interiorul gradinii. De asemenea, am ramas placut surprins de varietatea de specii pe care le-am putut vedea si de marimea incintei. Animalele care m-au fascinat cel mai mult au fost vidrele pe care le-am surprins hranindu-se. Desi erau informatii despre majoritatea animalelor pe care deja le stiam, mi-am insusit si in mod direct informatii noi, observandu-le natural, nu citindu-le din carti.

Alexandru Oprea, clasa a X-a D

Gradina Zoo din Leipzig a fost cu siguranta o experienta minunata traita in timpul stagiului nostru deoarece a fost ceva relaxant si cultural in acelasi timp. Am avut parte de o calatorie cu barca ,,prin timp’’, in care ne-a fost prezentata o scurta istorie a evolutiei planetei, de care am fost foarte incantata, iar apoi am avut ocazia sa vizitam gradina. In final, am ramas cu foarte multe cunostinte despre animalele gradinii si am reusit sa imortalizez momente placute cu acestea, realizand un mic portofoliu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Radu Flavia, clasa a X-a C